Lichaamsbeeld en lichaamsliefde

Wie heeft er ; DA’s DIKKE LIEFDE gezien ? Het programma kreeg heel wat ophef maar na een eerste aflevering is het doel heel duidelijk. Een flinke BOOST brengen in de gezondheid, de relatie en het seksleven van de deelnemers.

Daar dit ook mijn DOEL is wens ik deze week jullie te inspireren rond lichaamsbeeld, lichaamscontrole, lichaamsliefde en lichaamsconnectie.

Of je jezelf te dik vindt of te mager vindt….. het gaat er hem om hoe je jou in je lichaam VOELT.

VOELT het niet goed dan vind je jouw lichaam ook niet goed.

Ik gebruik hier letterlijk het werkwoord ‘VINDEN’. Waarom ; wanneer je je niet goed voelt dan wil je liever jouw lichaam kwijt dan rijk want alle intenties die je onderneemt om te vermageren of te verzwaren helpen niet of nauwelijks of zijn niet duurzaam. Met als gevolg; je vindt jezelf niet meer; de connectie is verloren…..

Anderzijds gaat het ook over een ‘bevinding’ van jezelf; een zelfbeeld dat niet goed zit. Soms denken we ooo maar als ik mager genoeg ben dan zal ik wel een partner vinden of dan gaat mijn partner mij aantrekkelijker vinden. Wat is mager genoeg ? Tot je niet meer voldoende eet ? Trust me … geen enkele man vindt het aantrekkelijk dat zijn vrouw onvoldoende eet. Ook niet wanneer hij daardoor met een minder zware vrouw onder de lakens ligt.

‘Uiterlijk’ is iets wat de andere ervan vindt; UITSTRALING is hoe jij jouw VOELT. Kijk en voel vanuit het innerlijke naar jouw lichaam; vanuit het functionele (je vitale organen die jou in leven houden), het emotionele (de vele knuffels die je met je armen geeft), het geestelijke (het denkvermogen en de wijsheid die een gezond brein jou bieden) en het seksuele (jouw lust en verlangens in puur genot)

Ook worden teveel of te weinig kilos’s niet ‘gezond’ BEVONDEN door jezelf, de dokter of anderen. Gezondheid VOEL je echt aan tenzij je er helemaal niet bewust van bent! Het zit in je vitaliteit, de helderheid in je geest, jouw lichamelijke conditie, jouw seksuele verlangens. GEZONDHEID voel je gewoon 😉. Geen enkel dokteradvies zal helpen indien je op geen enkel vlak je gezondheid invoelt.

‘Ongezond eten’ werkt BEVESTIGEND, TROOSTEND. Als je je goed gedragen hebt (gewerkt hebt) dan krijg je een snoepje (iets lekkers ongezond) of als je droevig bent dan voel je je beter met iets lekkers te eten. Het wordt reeds meegedragen vanuit onze kindertijd maar evenzeer wordt dit nog in de hand gewerkt door onze hormoonsysteem.

‘VET’ wordt in het programma bij het koppeltje Jessica en Xavier uitsproken als een ‘schild’, een schild rond je lichaam dat je liever weg wilt maar toch voedt je het, dik of onzichtbaar; het blijft een schild; En wat doen we hiermee ? We BESCHERMEN onszelf met een schild!

BELANGRIJK om te weten is, te voelen hoe, bewust te zijn van waartegen we ons beschermen of waarvoor we bevestiging of troost nodig hebben. De CONTROLE – of die nu heel strikt is of net heel nonchalant – over ons lichaam vormt een bescherming of een bevestiging; personen die het zogenaamde ‘ideale’ lichaam hebben voeren eveneens een CONTROLE over het lichaam; wat ook een bescherming en bevestiging inhoudt.

Stel jezelf de vraag ; Waartegen bescherm ik mezelf ? Of waarom heb ik bevestiging nodig ?

Is het angst, contact, eenzaamheid, pijn, falen, schuld, schaamte, verdriet, onwaardigheid, boosheid of iets anders? Door met deze emoties in verbinding te gaan ga je ook in verbinding met je lichaam. Op die manier creëer je een vertrouwensrelatie met je lichaam en dus ook met jezelf! Je gaat hiermee ook in verbinding met je ZELFBESCHERMING en begrijp je beter wat of wie jouw werkelijke vijand is. Ook krijg je inzicht van wat of wie je afhankelijk bent indien je BEVESTIGING of TROOST zoekt.

Vertrouwen vergroten kan enkel als er ook LIEFDE is. Lichaamsliefde gaat over jezelf met respect behandelen, jezelf en je lichaam waarderen. Jouw lichaam geven wat het nodig heeft; gezonde voeding, ontspanning en beweging.

Als je je lichaam niet lief hebt dan kan je er ook niet voor zorgen; zoek je er verbinding mee dan vind je de sleutel tot succes.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 mei 2022

Reactie verzenden

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *