DE MAGIE VAN AARDSE MEDITATIE: VERBINDING MET DE ONBEGRENSDE AARDE

Ze zeggen altijd dat de hemel geen grenzen kent, en dat is zeker waar. Toch klinkt ‘the sky is the limit’ als een typisch mannelijke en doelgerichte benadering. Natuurlijk geldt dit ook voor vrouwen, maar als ik echt in mijn vrouwelijke energie duik, richt mijn gevoel zich naar beneden, naar de uitgestrekte vlaktes van de aarde, in plaats van naar de hemel. Mijn geest en denken begrijpen dat de hemel geen beperkingen kent, maar mijn lichaam voelt anders.

Wanneer ik diep voel, kom ik in aanraking met de aarde. Het is een opluchting en vreugde om te ervaren dat de aarde geen limieten kent. Dit voel ik pas echt wanneer mijn lichaam vrij is van obstakels en negatieve energie. Als mijn lichaam gezuiverd is van allerlei emoties, voel ik een uitgestrekte vallei van verbinding. In die duistere, maar vruchtbare wereld voel ik de kracht van de aarde – het groen van vruchtbare grond en het levengevende water waarin alles groeit en bloeit.

Als ik dan ook nog eens een aardse meditatie doe, waarbij ik met volledig bewustzijn verbinding maak met mijn innerlijke bekken, maak ik een avontuurlijke reis door vulkanen, woestijnen, canyons en rotsen. Deze reis eindigt in een betoverend waterparadijs. Ik kom in een onbeperkte gevoelswereld en een ongerept domein terecht. Dit voelt zo heerlijk helend en transformerend, alsof ik de hele wereld in mij opneem.

Waar een hemelse meditatie je geest kan verlichten, kan een aardse meditatie je wezen enorm verruimen. Wil je dit ook ervaren? Aarzel niet om een geleide meditatie bij mij aan te vragen. Als je het zelfstandig wilt doen, onthoud dan dat je voor verlichting gegrond moet zijn, terwijl verruimend innerlijk werk overgave vereist. Hoe dan ook, je bent altijd verbonden met je volledige lichaam en je kan jouw intentie sturen naar waar je lichaam en geest om vragen.

Stap in de magie van de aarde en ontdek een nieuwe wereld van heling en transformatie. !