Kwetsbaarheid is de sleutel tot verbinding

Eén zijn, open en eerlijk zijn met jezelf groeit vanuit kwetsbaarheid. KWETSBAARHEID is de meest moedige en krachtigste deugd. Het laat jouw LICHAAMSENERGIE gemakkelijker stromen en het bouwt de brug naar verbinding met jezelf en de andere! Vervolgens voel je de veilige thuisbasis in jezelf.

KWETSBAARHEID is Yin en Yang in 1 woord; het is in je zachtheid gaan en meteen de kracht hiervan invoelen. Het bouwt een rechtstreekse verbinding in jezelf, een brug naar een sterkere eenheid. Je bouwt letterlijk 2 energieën aan elkaar en creëert een nieuwe energie waarin je ontzettend veel kracht terugvindt.

Om nog eens terug te komen op het programma van ‘Da’s dikke liefde’ kan je in geval van onder- of overgewicht rechtstreeks meer moed inwinnen door letterlijk ‘in je lijf’ te zakken. Door contact te zoeken met dat kwetsbare (de extra kilo’s ) – door verbinding te zoeken met die extra kilo’s of met het schild van te weinig kilo’s. De sleutel zit hem in de titel; Liefde zoeken met ‘het dikke’. Deze stelling vertaalt zich in het minst in het programma zelf maar goed het is een eigen visie op een goeie weg naar zelfliefde, verbinding en balans!

In ieder geval wens ik voor deze inspiratie mijn gevoel te delen over de tweede aflevering van het programma.

Ik werd er namelijk niet vrolijk van….Waarin ik in de eerste aflevering de kwetsbaarheid, de moed, de kracht, de ambities en de vibes voelde was er nu niets van dit; enkel boosheid, frustraties, schuld, stress, ‘moeten’, hardheid, ….

Uiteraard kan je enkel interpretaties maken op basis van wat in beeld gebracht wordt maar toch ; het algemeen gevoel was MANNELIJKE ENERGIE; zowel bij de vrouw als bij de man. Doelen najagen, presteren, verantwoordelijkheid, competitiviteit, rusteloosheid, perfectionisme …. en zomeer… alles behalve balans.

Ik heb volgende bedenkingen bij de koppels;

– Zoé en Raf

Het probleem is (maar het wordt anders in beeld gebracht) dat Zoé geen verbinding vindt met haar seksuele ik, en dat zowel zij en haar man in de overtuiging worden gebracht dat een sixpack bij Raf hierin verandering zal brengen omdat het vroeger ook een invloed had op haar seksueel verlangen. Raf zal zich op termijn lichamelijk beter gaan voelen maar mentaal mogelijks in een ontgoocheling komen tegenover zichzelf en zijn partner (omdat ze seksueel nog geen vooruitgang zal gemaakt hebben) waardoor hij en zij hun zelfbeeld opnieuw in vraag gaan stellen. Lotte wijst op het responsief verlangen maar indien je intern de prikkels niet voelt (verbinding met je seksuele ik) kunnen deze ook niet wakker geschud worden door externe prikkels (sixpack).

– Jessica en Xavier

Zij blijven rustig en kijken naar zichzelf, stellen conclusies en zetten voorzichtig stapjes; dit is een veel zachtere en meer doeltreffende manier op de lange termijn! Ze kwamen niet zoveel in beeld (dus ik kan nog niet zoveel invoelen) maar ik voel wel liefde tussen hen en wederzijdse motivatie.

– Sofie en Fré;

Hier wordt ‘doeltreffendheid’ zwaar betaald met frustraties, boosheid, agressie, ongenoegen en onderwaardering. Ik voel weinig positieve connectie tussen hen; wel probeert Sofie haar man te motiveren en te eren maar ze zit vast in een ontgoocheling; het is me nog niet duidelijk of deze met haarzelf te maken heeft of met haar partner. In ieder geval is – zoals ze het zelf zeggen – alles waar het om draait; afvallen, doelen bereiken enz. maar zijn ze weinig bewust van hun eigen en wederzijds gevoel in heel dit traject. Sofie zit – of zo laat het zich uitschijnen – nu goed in haar eigenwaarde; hopelijk kan haar man zachtheid vinden in zichzelf want anders gaat hij blijven schelden 🙁 verschrikkelijk die woorden ….

– Dilly en Jens;

Dilly maakt zich terecht veel zorgen om de gezondheid van haar man maar samen lachen ze vaak gevoelens weg. Ik denk dat ze beiden niet gemakkelijk gevoelens uiten en delen. Ik vermoed dat ze op persoonlijk vlak en relationeel vlak nog heel wat verbindingsstappen moeten zetten. Ze zijn nog jong natuurlijk….

Maar wie ben ik ? Ik voel dit allemaal in en oordeel niet; het is immers hun waarheid die telt. We kunnen wel leren uit dit programma maar naar mijn mening is er toch wel veel rond al die ‘cijfertjes en lettertjes’ …. over daden en woorden dus…..

Veel te weinig gaat het over emoties en gevoelens. Hoe Zoé daar op de crossfiets helemaal in haar innerlijke pijn zat; hier kreeg ik zelf zoveel pijn van, niet normaal. Ik hoop dat de koppels achter de schermen zorgvuldig en innerlijk gecoached worden want dat komt anders niet goed ….

Voel jullie vrij om hieronder jullie opmerkingen of bedenkingen te delen rond het programma of rond eigen ervaringen in afvallen.

Voor een gezonde en langdurige balans in heel ons systeem is een sterk contact met onze lichamelijke energie vereist zodat je deze ook kan laten stromen en indien nodig kunt sturen. Wie hierin hulp kan gebruiken twijfel zeker niet om mij te contacteren.

Fijne week nog xxx

Vaardigheden

Gepubliceerd op

31 mei 2022

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *