Examenstress

De examenperiode kan de Familiale Energie drastisch beïnvloeden. De spanning hangt overal in huis. Maar kleine dingen helpen vaak het best:

– Op tijd zoon of dochter verrassen met een dessertje: breng dit ook echt als een aantrekkelijk toetje waarvan hun ogen gaan stralen of leg er een klein motivatiebriefje bij. Ben je niet thuis als ouder neem dan zeker iets lekkers mee van op baan.

– Als je thuiskomt van werk ga lekker even gaan wandelen met je kids in de zonnige koude; de frisse zuurstof is voor iedereen een bonus voor de rest van de avond.

– Zit het hen niet goed, twijfelen ze, zeuren ze, hebben ze angst…. LUISTER aandachtig, meer niet; en zeg ik ben er voor jou xxx

– Als je hen opvraagt doe dat dan lekker knus in de zetel

– Wanneer ze thuiskomen met een slecht voorgevoel ga ze dan zeker niet doorsteken dat ze te weinig gedaan hebben. Zeg dan ; och kind je kende toch de leerstof; dat is het voornaamste… die punten zien we dan wel.

– Maak het aangenaam met ; deze week moeten jullie niet helpen in het huishouden; ik maak lekkere dingen klaar, ik ga jullie verwennen en na de examens is het feest ….

– Blijf vooral zelf heel rustig, ga op tijd relativeren en mediteren. Leer je kinderen mediteren; doe het samen!

– masseer hen voor het slapengaan !

ZORG vooral voor JEZELF !!! De kids redden het wel ! Vaak hebben we als ouder meer stress dan het kind zelf ;-)))) herkenbaar ?

Voor wie de stress te intens is en te hard doorduwt hierbij enkele oefeningen;

Vaardigheden

Gepubliceerd op

12 december 2022

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *