HOE breng je energie in balans ?

Overdag eten we ons maagje vol en ‘savonds sporten we en verbranden we onze energie om weer in balans te komen. Tussendoor ervaren we zorgen met de kids, dragen we verdriet rond familie-issues , ervaren we stress op het werk, frustraties binnen de relatie en sommigen dragen haat of jaloesie jegens een bepaald persoon of meerdere situaties.

We dealen met een heleboel emoties – lees energie – tussendoor

Dit doen we allemaal zonder de functie en de rol van al onze levensorganen en de energie onderling zeer goed te begrijpen.

Tijdens de lessen natuurwetenschappen snappen we de werking van de zintuigen, het hart en de bloedsomloop, onze hersenpan, het spijsverteringsstelsel; het uitscheidingsstelsel en het voortplantingsstelsel. De gevorderden leren ook over het zenuwstelsel, gewrichten, wervels, ruggenmerg enz….

We snappen het en nadien…. in ons verdere volwassenen leven cijferen we het weg , ajaaaa we hebben wel iets anders aan ons hoofd naast alle bovenstaande emoties in ons werk en onze relaties. We erkennen misnoegdheid rond teveel of te weinig kilo’s, rimpeltjes, spataders, te dikke lippen, een scheve neus, te dikke poep….

Eenmaal we dit aanvaarden hebben we te doen met te zwakke spieren, slinkende vitaliteit, slaaptekort, rammelende organen, ontstekingen alom, reuma, slecht gehoor, slecht zicht, lichte of zware incontinentie, den ‘overgang’, prostaatproblemen, en nog vele andere issues. En we vragen ons af hoe het komt; gaan naar de dokter, nemen een pilletje en de week of maand erop ist weer van dat ….

Vergeef het me indien ik het allemaal wat simplistisch verwoord maar ik denk dat we ons allemaal hier een beetje in kunnen terugvinden 😉, ik ook !

Wat leren ze ons niet ??? Het meest interessante !!!! Dat er ook een verbinding is tussen onze hersenen, onze levensorganen, onze klieren en onze zintuigen.

Eenvoudig genaamd: ENERGIE. Je hebt hersenenergie, hartenergie, lachenergie, maagenergie, leverenergie, longenergie, nier-energie, seksuele energie, opwindingsenergie, orgastische energie …

We leren op school over de wet van Hooke, Newton, Pascal, Archimedes……… als ik het goed onthouden heb veerkracht, zwaartekracht, drukkracht en aantrekkingskracht en zoveel meer maar over de energie en krachten in ons lichaam, nee hiervoor dienen we een specifieke richting te volgen.

HOE BRENG JE DAN DIE ENERGIEEN IN VERBINDING ? EN IN BALANS ?

Door te MEDITEREN !!!

Meditatie maakt je bewust van alle energieën en krachten in geest en lichaam. Je leert ook ‘werken’ met deze energieën.

Meditaties worden echter vaak voorgesteld als iets spiritueels, iets zweverigs, iets paranormaal, iets noem maar op….

Maar hoe ik mediteren ervaar en ook aanleer aan mn klanten is als een bewustwording van je eigen geest, je ziel, je innerlijk lichaam, de natuur en het universum. Eenmaal je van dit alles bewust bent kan je via meditaties ook energieën verbinden en transformeren naar een helende kracht.

Je leert je eigen lichaam en je eigen geloof kennen + je leert jezelf gezond houden !!!!!!

Volgens mij mogen ze het vak godsdienst of zedeleer vervangen door MEDITATIE 😉

Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 juni 2022

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *