Jouw innerlijk vuur als levenskracht

Deze maand werken we rond het thema ‘Innerlijke Kracht’; de basis van ons oerbestaan. We delen als vrouw hierin een mooie reeks van levenskrachten. We hebben een groot verbindingsvermogen, we beschikken over een oneindige zorgzaamheid, we delen een sterke kwetsbaarheid, een ferme portie moed en doorzetting, een mooie innerlijke wijsheid en intuïtie, een fluwelen zachtheid en een uiterst ingebakken creativiteit; we zijn immers de dragers van het leven!

Staan jullie hier op tijd bij stil? Hoe krachtig wij zijn als vrouw?

Soms cijferen we onszelf weg in onze kracht, jawel dit doen we eigenlijk dikwijls; daarom is het goed om op tijd contact te maken met je innerlijke kracht en opnieuw in balans te brengen. Deze week vroeg een dansdame mij van hoe ze het best dingen kan ‘loslaten’. Tijdens de dans slaagt ze er perfect in om zich mentaal en lichamelijk te ontspannen maar eenmaal thuis laten de beslommeringen van het huishouden, de noden en behoeften van de kinderen en de werk- en relatie-issues haar niet los….

HERKENBAAR ? Wellicht wel.

Onze innerlijke kracht zorgt ervoor dat we dit allemaal aankunnen… we are ‘on’ it. Maar hoe en wanneer zetten we nu dat knopje op ‘off’. Wel dit doe je door er contact mee te maken en ermee in verbinding te gaan wanneer je in je reserves zit. Veel te dikwijls putten we uit onze reserves; echter ook deze geraken uitgeput. We geraken oververmoeid, gedragen ons anders, voelen overal spierpijnen, zien de rimpels in snelheid toenemen en we ‘zien het allemaal efkes niet meer zitten’.

Zoals we in onze vorige nieuwsbrief gezien hebben; dan zijn er 3 medicijntjes 😉 rust, dans en seks ! De twee laatste komen vaak ‘vermoeiend’ over. Hoe moet ik nu mijn reserves aanzuiveren door te dansen of zelf ook maar aan seks te ‘denken’ ….. veel te lastig, slopend en zwaar. 

HET GEHEIM zit hem in rust te vinden in je kleine hersenen, in je rug, je bekkenbodem gebied en in jouw subtiele seksualiteit. Op deze plaatsen voed je jouw innerlijk vuur, jouw levenskracht. Je hoeft toch niet altijd hevig te dansen of gulzig klaar te komen. Sensuele bewegingen en passioneel beminnen zijn de sleutel voor innerlijke rust.
Benieuwd naar meer? Volg onze livesessies rond persoonlijke, relationele, sensuele en seksuele energie in onze gratis Love Travel Dance – Academy. Elke maand spreken we rond een ander thema waarin ik wekelijks leuke inspiraties deel. Deze maand gaat het over innerlijke kracht.