Yin energie

Vrouwelijke energie gaat er om dat je in jouw essentie leert leven en de energie die dat jou geeft, juist weer kunt gebruiken om dát te doen wat jij wilt doen.

Wat is vrouwelijke energie?

Vrouwelijke energie is een zachte, ontvankelijke energie. Het is een energie die van nature meer naar binnen -naar ons gevoelsleven- is gericht. De vrouwelijke energie is de baarmoeder, waaruit alles wordt geboren. In haar duisternis groeit het niets tot iets. Ze is het leven, de uitgelatenheid, flow. Ze voelt als water. Ze beweegt, ze stroomt, zonder enige doel of richting. Dit heeft zij niet nodig om op bestemming te komen.Vrouwelijke energie is de ‘zijn’-energie (zijn in de zin van: ik ben), in tegenstelling tot de mannelijke energie: ‘doen’. Wanneer je in deze ‘zijn’ energie bent, ben je in een ontvankelijke/toegankelijke modus, je leunt eigenlijk achterover en laat jezelf vullen met al je ervaringen en het leven zelf. Dit is het tegenovergestelde van mannelijke energie, die juist een vooruitstrevende, indringende kracht is die “dingen wilt doen en dingen voor elkaar krijgt”.

Wanneer je in je vrouwelijke energie bent, ben je niet bezig met wat je doet, maar geniet je in plaats daarvan van wat er (al) voor je ligt. Dit idee van; niet doen, maar gewoon (in het moment) ‘zijn’ kan in het begin als vreemd en bijna vervelend voelen, vooral voor degenen onder ons die onszelf hebben getraind om 24 uur per dag en 7 dagen per week in onze mannelijke energie te staan en maar door te razen. Het helpt ons er echter wel aan herinneren dat het herstellen van de verbinding met onze vrouwelijke essentie, de sleutel is tot het herstel van het evenwicht/de balans die vandaag de dag in het leven van heel veel vrouwen ontbreekt. Terug naar dankbaarheid, leven in het nu, ontvangen en je af en toe naar binnen keren. Je laat je vrouwelijke kracht dan ook toe met: overgave, vertrouwen en naar binnen gekeerde energie. Wanneer je vrouwelijke kracht tot zijn recht komt, voel je rust, stilte en kalmte in je lijf en je hoofd.

Yin

Vrouwelijke energie wordt vaak aangeduid met Yin. De theorie van Yin (vrouwelijk) en Yang (mannelijk) komt uit het Chinese taoïsme. In deze filosofie werken yin en yang samen om harmonie en orde te scheppen in onze natuurlijke wereld. Wanneer deze twee uit balans zijn, dan is weerstand en ziekte het gevolg. Zo ook in onze natuurlijke wereld. Tegenwoordig neemt yang het in onze wereld over en je merkt dat moeder aarde hierdoor flink uit balans is geraakt. (andersom zou het natuurlijk hetzelfde gebeuren, als het vrouwelijke de overhand zou nemen, zou de wereld ook uit balans geraken). Het is daarom de kunst, om balans tussen de twee energie wormen te behouden. Yin staat in verbinding met zachtheid, ontvankelijkheid, de winter, de maan, de aarde en ook met water. Allemaal elementen en kenmerken waar we dagelijks mee te maken krijgen. Deze verklaren tevens allemaal ook onze persoonlijkheid. De vrouwelijke energie staat namelijk gelijk aan: gevoel (zachtheid), intuïtie (maan), stromen (water) overgave (ontvankelijkheid), duisternis (winter), binnenwereld (aarde).

Bron: de krachtige vrouw.com

Vaardigheden

Gepubliceerd op

1 maart 2022

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *