Welke orgasmes voelen voor jou het leukst?

Voor deze inspiratie lijkt het me beter om alles neer te pennen temeer omdat het zoveel informatie omvat. Ik wens het vandaag te hebben over orgasmes en de seksuele energie die daaraan voorafgaat en ermee gepaard gaat. Ik vond bovendien onderstaand artikel van in de FLAIR die eigenlijk een goed overzicht geeft van de verschillende orgasmes die we als vrouw kunnen bereiken.

Neem de tijd om te lezen en wellicht voor sommigen te experimenteren welke orgasmes je reeds beleefd hebt en nieuw voor jou zijn, welke je het leukst vindt en waarom.

Voordat ik mijn man Bart heb leren kennen had ik reeds vele soorten orgasmes beleefd. Ik heb toen zelf het lichamelijk orgasme leren kennen toen ik veel ging gaan lopen. Dames die (halve) marathons lopen zullen er wellicht niet gemakkelijk over praten maar hier beleven ze heel vaak een aangename bonus mee 😉. Ik vond dit heel inspirerend om te ontdekken ; het overviel mij opeens; het lukte echter maar 2 keer want van zodra je er mentaal mee bezig bent lukt het zelf niet meer. (mij toch niet) Nu goed ik heb aan dat soort orgasme ook niet echt behoefte meer gehad in het verdere verloop van mijn leven en ook niet als ik ging lopen daar ik genoot van de meer gewone orgasmes onderstaand rijtje. 😉

Onlangs heb ik wel mogen ontdekken wat ik nog nooit beleefd had; het mentaal orgasme; ik heb het wel niet beleefd zoals het hieronder omschreven staat vanuit een droom, veel fantasie of door veel te denken; integendeel; ik heb het bereikt net door niet te denken en mijn bewustzijn volledig te centeren in mezelf . Het is een vorm van channeling en je kan hier op trainen door te mediteren. Een heel aparte belevenis; indien je er meer over wilt weten, give me a call 😉

In het algemeen heb je dus de welgekende piekorgasmes maar ook valleiorgasmes die ervoor zorgen dat je seksuele energie langer stroomt en ook doorheen je hele lichaam zich kan transformeren naar kracht, vitaliteit en nieuwe energie. Het vormt als het ware een natuurlijk medicijn. In het Oosten waren de Taoïsten hier reeds vroegtijdig (eeuwen terug) heel actief mee bezig in de seksuele opvoeding en ontwikkeling. In het Westen en hier in Europa hebben we dan wel een seksuele revolutie gekend echter zijn we voorbij gegaan aan de onderliggende helende kracht die gepaard gaat met seksuele energie. Het is zo een boeiende materie met verschillende technieken; ze maken uiteraard ook onderdeel van mijn coachings. Naast het plezier, de verheerlijking, de goddelijkheid, oerkracht en creatie van energie geeft een orgasme jou een helende functie om opnieuw in harmonie te komen met jezelf, je ziel en je lichaam. Het is een groots dankbaar geschenk. .

Ik wil vrouwen ondersteunen en helpen om intenser contact te vinden met hun sensuele en seksuele energie en de helende kracht die hieruit voortkomt om gemakkelijker balans te vinden in zichzelf en in hun relatie. Twijfel zeker niet mij te contacteren indien jullie hier vragen hebben of willen praten over je seksuele energie. Hier onderstaand de verschillende soorten orgasmes die we als vrouw kunnen beleven (artikel uit de Flair)

https://www.flair.be/…/12-vrouwelijke-orgasmes-hoe-je…/https://www.flair.be/nl/self-love/seks/12-vrouwelijke-orgasmes-hoe-je-ze-bereikt/

1. Het G-spotorgasme

Mythe of niet, er zijn wel degelijk veel vrouwen die klaarkomen enkel en alleen door dat kleine, sponzige plaatsje dat men de G-spot noemt te masseren. Laat gynaecologen en wetenschappers maar debatteren, het belangrijkste is dat jij door middel van een cirkelvormige, licht drukkende beweging ontdekt of die mysterieuze plek voor jou al dan niet bestaat.

2. Het A-spotorgasme

Dicht bij de G-spot ligt de A-spot. Deze bevindt zich diep binnenin de vagina, aan de buikzijde van de baarmoederhals. Je gaat best op zoek naar deze plek, die zich aan de voorkant van de vaginawand richting je navel bevindt, wanneer je al opgewonden bent en je spieren dus ontspannen zijn. Het verschil met de meer bekende G-spot is dat je de A-spot bereikt door diepe penetratie. Indirect ben je eigenlijk de clitoris aan het stimuleren, maar het resultaat zou alweer een andere sensatie zijn. Het proberen waard, toch?

3. Het borsten/tepelorgasme

Wetenschappers hebben ontdekt dat stimulatie van de tepels hetzelfde gebied in je hersenen activeert als stimulatie van de clitoris of vagina. Dus als je hersenen evenveel aandacht schenken aan je borsten, moet je partner dat misschien ook eens doen.

4. Het kusorgasme

Voor deze moet je een beetje geduld hebben. Maar in je lippen zouden evenveel zenuwen zitten als in je clitoris en tepels, waardoor ze hooggevoelig zijn. Doorzetters kunnen een hoogtepunt bereiken door het juiste tongwerk, uitdagend geplaag en vooral een diepe focus.

5. Het anale orgasme

Vanaf de eerste keer zal het waarschijnlijk niet gebeuren, maar wanneer je gewend bent aan het idee kan anale seks geweldig voelen voor vrouwen. Als hij het langzaamaan doet, kan ook een anale vrijpartij je doen climaxen. Tip: glijmiddel is always a good idea.

6. Het U-spotorgasme

U staat voor urethra, oftewel de urinebuis. Ja, dat gaatje waarlangs je plast. Het bevindt zich tussen de clitoris en de vaginale opening. De urethra is langs drie kanten omringd door de clitoris en zwelt op wanneer ze gestimuleerd wordt. Dit doe je door cirkelvormige bewegingen te maken rond de urethra. De klieren van Bartholin beginnen vervolgens voorvocht te produceren en jij bent helemaal klaar voor een stoeipartij én een orgasme.

7. Het cervicaal orgasme

Cervix is een ander woord voor baarmoederhals. Net als bij de A-spot, bereik je hier sneller resultaat door druk te leggen dan door middel van stimulatie. Diepe penetratie – het gaat om de fornix posterior, die aan de achterkant van de vaginawand ligt – is hier vereist. Gentleness is key, want voor sommige vrouwen is dit een gevoelige zone en kan te diepe penetratie zelfs pijnlijk zijn, als het niet voorzichtig gebeurt. Het orgasme zou een beetje voelen zoals het anale orgasme, wat wel logisch is aangezien ongeveer dezelfde zenuwen geraakt worden.

8. Het clitoraal orgasme

Dit is het meest standaard orgasme, om het zo te zeggen. De meeste vrouwen kunnen en zullen het vaakst dit orgasme bereiken, terwijl de andere soorten voor een kleinere groep gelukzakken weggelegd zijn (hoewel het daarbij ook vaak om stimulatie van de clitoris gaat). Logisch, aangezien in jouw little love bundle daarbeneden zowat 8000 zenuweinden samenkomen. Vergelijking: de penis heeft er 4000. Lucky us.

9. Het zone-orgasme

Iedereen heeft wel dat ene gevoelige plekje waarop zelfs de kleinste aanraking je helemaal gek maakt. Oorlellen, binnenkant van de dijen, de nek: ga samen met je partner op zoek naar what pushes your buttons. En ja, als je je volledig inleeft kan zelfs hier een hoogtepunt uit volgen.

10. Het gemengde orgasme

Simpel: meerdere van voorgaande plekjes worden gestimuleerd. Want seks is werken, of je nu alleen of met een vriendje aan het spelen bent.

11. Het mentale orgasme

Je grootste seksorgaan? Je brein! Ooit wakker geworden van een seksdroom met het gevoel dat je net een enorm intens orgasme hebt gehad? Dat zal dan ook gewoon het geval geweest zijn. Geen aanrakingen nodig, enkel gedachten. Klaarkomen zonder ook maar enige inspanning, kan het nog beter?

12. Meervoudige orgasmes

Meervoudige orgasmes komen op twee manieren: direct na elkaar en met enkele momenten ertussen. Om dit zeldzaam verschijnsel te bereiken, zal je vooral zelf op zoek moeten gaan naar wat jij leuk vindt en volop experimenteren. Probeer verschillende stimuli, technieken en fantasieën en prijs je vooral érg gelukkig als je het ooit zou lukken. You are one lucky girl.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

30 november 2021

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *