Mannelijke energie

Hoe hou jij jouw mannelijke energie in evenwicht ? Ben je gezond gegrond, analytisch, prestatiegericht, gefocused, ondersteunend en beschermend of eerder controlerend, competitief, vermijdend, instabiel en agressief? TE is teveel en daarom is onthaasting belangrijk om jouw balans in de gaten te houden.

Hieronder vind je waarin je een lijst van yin (vrouwelijk) en yang (mannelijk) energie en welke kenmerken zich kunnen vertonen wanneer deze niet in balans zijn.

LET OP: elke persoon draagt vrouwelijke en mannelijke energie; via dit lijstje kan je nagaan of deze voor JOUZELF goed in balans liggen. Laat een ander daar NIET over oordelen; dit doe je zelf!😁

Het zijn ook geen persoonseigenschappen maar veeleer ‘energieën die kunnen schommelen in de tijd, naar aanleiding van situaties en in verschillende levensfases.

Ikzelf bijvoorbeeld voel aan dat ik alle kwaliteiten draag (zowel vrouwelijk als mannelijk) en wanneer ik gestressed ben, emotioneel ben, haastig ben, gekwetst ben… durf ik in disbalans te verkeren en tijdelijk kenmerken van de onderste tabellen te vertonen. Dit doen we allemaal! Van belang is deze balans in het oog te houden en bewust van te zijn want soms kan je langdurig in disbalans verkeren en neemt deze de bovenhand met burnout, angsten, verslavingen, lichamelijke kwalen, zware migraine, reuma, chronische stress en andere tot gevolg.

**** gaat het MANNELIJKE in overdrive : dan doe je er goed aan te onthaasten en in te voelen, zowel geestelijk als lichamelijk, en dien je te constateren wat nu echt van belang voor jou is.

**** gaat het VROUWELIJKE in overdrive: dan doe je er goed aan te plannen en doelgericht te focussen en op te volgen. Je dient je gevoel een stem te geven en daad bij het woord te voegen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

5 april 2022

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *