VOEL hoe jij aardse vrouw elke week verbonden bent met de maan!

Als vrouwen dragen we een ongekende kracht in ons, geworteld in onze diepe verbondenheid met de aarde. De maan, ooit als een betoverende meteoriet op onze planeet geland en vervolgens weer losgekomen, vormt een wezenlijk deel van die verbinding.

We koesteren de aarde in de holte van ons bekken, terwijl onze levenscyclus zich synchroniseert met de baan van de maan. Net zoals de maan 28 dagen nodig heeft om onze wereld te omcirkelen, strekt zich onze menstruatiecyclus uit over even zoveel dagen.

In onze cyclus weerspiegelen we de wisselende energieën van de maan: de vernieuwende kracht van de nieuwe maan, het ontluikende potentieel van het eerste kwartier, de stralende volheid van de volle maan en de reflectieve fase van het laatste kwartier. Deze diverse gedaanten van de maan vinden hun parallel in de cycli der seizoenen: de ontluikende lente, de warme zomer, de oogstrijke herfst en de verstilde winter.

Beschouw de menstruatie als jouw innerlijke winter, synchroon aan de nieuwe maan. Het is een tijd van introspectie, van verstilling en rust, waarin we ons terugtrekken om te reflecteren. De pre-ovulatoire fase vertegenwoordigt jouw innerlijke lente, in overeenstemming met het eerste kwartier van de maan. Een tijd van creatieve uitbarsting, van zaadjes planten en nieuwe ideeën uitproberen, misschien zelfs datgene wat je normaal gesproken niet zou durven.

De ovulatie, jouw innerlijke zomer, valt samen met de volle maan. Nu straal je, voel je je sociaal en vol energie, klaar om te socialiseren en je beste zelf te zijn. De premenstruele fase, jouw innerlijke herfst, komt overeen met het laatste kwartier van de maancyclus. Het is een tijd om het rustiger aan te doen, om zelfkritisch te zijn en om te reflecteren op de voorbije periode.