Deze maand werken we rond mannelijke energie.

In onderstaand tabelletje vind je een overzicht van yin/yang energie en de gevoelens/patronen die opduiken wanneer deze niet in balans liggen.

Als vrouw dragen we gemakkelijk zorg voor een ander maar zelfzorg is even belangrijk! Zelfzorg draagt mannelijke energie; je kan er enig egoïsme in terugvinden maar het gaat om de bescherming die erachter schuilt. Zelfzorg is nog zo belangrijk wanneer jouw vrouwelijke energie ‘gewond’ is!

Zelfzorg, herstellen en jezelf terugvinden is aan de orde wanneer jouw yin en/of yang uit balans zijn want dan daalt je energiepijl tot beneden nul.
Jouw energie stroomt vervolgens niet meer, jouw hele systeem werkt onvoldoende en je hebt een stuk minder psychische en fysieke afweer. Daarom dien je je levensenergie te herstellen.

Als je goed invoelt kan je de energie van openheid en liefde invoelen en ook waarnemen hoe je uitstraling verandert. Omgekeerd als je jezelf richt op negatieve zaken, gedachten en gevoelens en je daarmee identificeert, dan trek je meer van diezelfde energie aan.

Jouw energie kan ook ‘gestolen’ worden door mensen of door een herhaaldelijk patroon van jezelf; bewust of onbewust. Indien je aanvoelt dat je herhaaldelijk in een valkuil valt dan dien je actie te ondernemen of liever te stoppen met jouw actie ;- iemand continu willen helpen- jezelf wegcijferen- voor iets of iemand vechten zonder resultaat- vervallen in het niets doen omdat je de energie niet vindt- pleasen- ….

De persoon die je wilt helpen heeft jouw energie nodig om te functioneren, hij of zij steelt als het ware jouw energie. Als jij niet langer jouw energie weggeeft of weggooit verlies je ook niet de kracht en behoud je jouw levensenergie. Hetzelfde met een energie-vretende situatie waarin je herhaaldelijk vervalt.

JE WORDT DE GEVANGENE VAN EEN KRACHT BUITEN JEZELF !

Indien je veel pijn, verdriet, verwaarlozing, afwijzing, angst, …. hebt ervaren tref je een wonde bij jezelf. Tracht deze emoties te ervaren als een ontwikkeling en groei als mens. We kunnen namelijk ‘werken’ met emoties en energie.

Weet dat ware levensenergie niet ligt in de afwezigheid van pijn en verdriet maar in de bereidheid om alles te omarmen!Als jijzelf of iemand tegen jou zegt van hey ; je moet ‘LOSLATEN’ dan begrijp je hieronder beter dat je je WEERSTAND dient los te laten!

Accepteer jouw angsten, jouw ongemak en jouw pijn! LAAT de WEERSTAND LOS en je ENERGIE zal vanzelf opnieuw beginnen STROMEN!
Neem de verantwoordelijkheid over jouw leven!
Door pijn te voelen in je lichaam zal je ook beter naar jezelf luisteren, je zal meer ‘naar binnen gaan’. Je leert luisteren naar je lichaam; hier zit jouw onderbewustzijn; in jouw lichaam! Je leert hierdoor autonomer worden en je zal hierdoor meer leren houden van jezelf!

Laat jouw gehechtheid los van iets dat er niet ‘echt’ is! Word bewust van wat er is en wat er niet is.
Dit neemt gaandeweg alle illusies en desillusies in jouw leven weg!

Maak eventueel een checklist van WAT jou vrolijk, blij, gezond, gelukkig, energiek maakt en WAT precies jou angstig, ziek, depressief en ongelukkig maakt.

Op die manier kan de MIST van illusies en desillusies gemakkelijker optrekken. Zo kan je loskomen van de verwarring in je leven, zo kom je tot waarheid, helderheid en vooral tot jezelf.

ZELFLIEFDE is de sleutel in dit verhaal ! Echte zelfliefde is houden van je hele zelf, met de acceptatie van de plek van je moeder en die van je vader en de plek die ze jou gegeven hebben; met de acceptatie van al jouw onmogelijkheden, uiterlijke en innerlijke imperfecties! OOK dus met het feit dat je die ene persoon die je zo graag helpt NIET kunt helpen !

Door een hogere eigenwaarde, een beter zelfbeeld, kennis van wie je bent, je herkomst en je hechtingsproblematiek kan je uiteindelijk veel meer voor de andere betekenen! En ook voor jezelf uiteraard!
Probeer niet de LIEFDE van een ander te VERKRIJGEN ! Liefde voor jezelf heeft te maken met jezelf te accepteren zoals je bent, met werkelijke zelfkennis en met eerlijkheid; onafhankelijk van de buitenwereld om je heen!

KIJK elke morgend in de spiegel en stel je de vraag; WAT KAN IK VANDAAG VOOR JOU DOEN ?

DOE wat telt voor jouw GELUK ! Kies jij ervoor om je vrijheid te claimen? Zet dan vandaag nog je zelftwijfel aan de kant, bekijk jouw angsten recht in de ogen en neem zelf de volledige verantwoordelijkheid van jouw leven op!

Alleen jijzelf kunt de creatieve invuller van jouw leven zijn!Volg je graag onze wekelijkse inspiraties rond persoonlijke, relationele en seksuele energie maak je dan lid van onze LOVETRAVELDANCE –  ACADEMY