Sweet Soulsations

Welkom op reis in je lichaam

In deze online module begeleid ik jou in verbinding met jezelf naar nog meer zelfkennis, zelfvertrouwen, een helder zelfbeeld en lichaamskennis.

Ik zet jou aan om met sensuele dansbewegingen jouw intuïtie, je innerlijke zelf, jouw vitaliteit, je levenskracht en jouw sensualiteit te ontwikkelen.

Tijdens deze reis ontdek je hoe meditatie, ademhaling, dans- en lichaamsbewegingen een gezondere balans brengen in jouw persoonlijkheid, je relatie, je seksleven en je dagelijkse activiteit. 

ONTDEK JOUW SWEET SOULSATIONS

Volg bewust jouw adem en de energie in jezelf

Onze Souldance oefeningen zijn erop gebaseerd om bewust te worden van je innerlijk lichaam en jouw innerlijke energie. Wanneer je hier bewuster van wordt ga je ook vanuit een ander gevoel dansen maar ook leven. Dit nieuwe gevoel dat gepaard gaat met externe energie vanuit het dansen voedt dan opnieuw jouw innerlijke energie. Het vormt een wisselwerking. Daarom zijn onze Souldance-lessen telkens in 3 delen weergegeven waarin je de lichaamsbewegingen en de energie die ermee gepaard gaat, eerst leert kennen en invoelen om vervolgens al dansend te ontwikkelen.

Ons energetisch lichaam bestaat uit 7 energiecentra of chakra’s die een invloed hebben op de fysiologische functies van je organen alsook op aspecten in jouw persoonlijkheid. In je chakra’s worden herinneringen energetisch vastgelegd, zoals ze chemisch worden vastgelegd in je zenuwcellen. In de energie van chakra’s worden alle belangrijke of veel betekende gebeurtenissen ingeprent. De organen die in de buurt van de chakra’s liggen houden verband met de functie van die chakra’s.

Misschien een klein beetje ingewikkeld maar geen nood, alles wordt duidelijk in de volgende sessies.

7 energiecentra of chakra’s

Van beneden naar boven onderscheiden we in ons energetisch lichaam: wortelchakra, heiligbeen chakra, zonnevlechtchakra, hartchakra, keelchakra, hypofysechakra (derde oog) en pijnappelklierchakra (kruin).

De chakra’s onthullen welke rol je geschiedenis speelt in je huidige fysieke verschijnselen. Door het zuiveren van chakra’s die nog vastzitten in de energieën van het verleden, kun je je hele energiesysteem versterken.

Afhankelijk van het chakra zal dat ook een stimulans betekenen voor je levenskracht (wortelchakra), je creativiteit (baarmoeder-heiligbeenchakra), je assertiviteit (zonnevlecht), je liefde en mededogen (hartchakra), je expressiviteit (keelchakra), je vermogen om boven je persoonlijke geschiedenis uit te stijgen (derde oog) of je overgave aan verbondenheid met het universum (kruinchakra).

Opbouw van de lessen + huistaken

In het onderstaande download-blokje vind je attached een overzicht van hoe de verschillende chakra’s in verband staan met meerdere persoonlijkheidskenmerken en met welke organen en lichaamsdelen ze verbonden zijn. Het stimuleren van onze innerlijke energie zuivert en opent deze energiecentra en brengt de aspecten die ermee verbonden zijn beter in balans.

Tijdens onze Souldance-oefeningen wordt je in een eerste deel telkens attent gemaakt van HOE dat bepaalde bewegingen stimulerend zijn voor het desbetreffende chakra. In een tweede deel BEWEEG je en breng je die innerlijke energie bewust op gang en in het derde deel, the fun part, leer je deze energie intenser opdrijven tijdens het DANSEN. Hier breng je uiteindelijk jezelf bewuster in contact met je externe energie en bijgevolg ervaar je een veel intensere wisselwerking waardoor je meer kracht vindt in jezelf.

LET OP : bij elke chakra vind je rechts een + teken om naar wat meer theorie rond deze chakra te gaan. Bovendien worden de voordelen voor een gezonde stroming meegedeeld.

Naast de trainingen en opdrachten krijg je ook HUISTAKEN mee! Die vind je telkens in de vorm van een V-IBE of een V-woord. Koop jezelf hiervoor een GROEN boekje (ATOMASCHRIFTJE of zo) en noteer hierin je reflectie rond alle vibes. Uiteraard kan je hierin ook neerpennen wat je waarneemt rond alle trainingen. 

Leuk is om dit boekje onder te verdelen in 3 stukken met name: LOVE TRAVEL DANCE. 

De module SWEET SOULSATIONS is gericht op TRAVEL: hierin ga je tijdens de lichaamsbewegingen op ontdekkingreis in je innerlijke lichaam; je gaat jouw zelfwaardering en zelfvertrouwen opkrikken door de intense verbinding met je pure zelf en de gezonde energiestroom in lichaam en geest.

Doel van onze academy

SWEET SOULSATIONS

Opnieuw de balans terugvinden doe je door mentaal, lichamelijk en seksueel een evenwicht te bereiken in jezelf. Dit evenwicht dien je te creëren door mediatie en lichaamswerk.

Vaak erkennen we een mentaal evenwicht wanneer we onze eigenwaarde positief aanvoelen. We voelen ons lichamelijk gezond wanneer onze conditie en vitaliteit goed zit en we dragen een bevredigd libido als ons seksuele verlangens worden ingevuld.

Voelen we ergens een onevenwicht dan vallen we heel gemakkelijk in onze energiereserves. Daarom leer ik jou deze reserves op een snelle manier aan te zuiveren om zodoende op termijn jouw levensvreugde terug te winnen.

Dit doen  we door bewust te worden van onze innerlijke energiecentra (chakra’s) en de doorstroom van energie te bevorderen. Ik vond SWEET SOULSATIONS hiertoe de perfecte benaming omdat we op een zachte maar intense manier contact vinden met onze ziel en deze al dansend in beweging naar verbinding en geluk brengen.

 Leer jezelf PASSIEF kennen en invoelen 

Soft Soulsations

Lichaam invoelen

Je kan je lichaam actief en passief invoelen. We starten rustig door er eest even passief kennis mee te maken. Je kan het best kennis nemen met je lichaam door er extern en intern contact mee te maken. Leer intens je lichaam te voelen door een zachte maar effectieve massage. Ga vervolgens ook op verkenning in jouw innerlijk landschap via de meditatie van de innerlijke kracht!

 

 

 

 

Gezicht, handen, voeten en All-Over Body massage

Voordat je aanvangt met onze Sweet Soulsation lessen raad ik aan om jezelf een massage cadeau te doen. Afhankelijk van je tijd en welbevinden kan je kiezen voor je gezicht, je handen of voeten of zelf een volledige lichaamsmassage. Dit brengt jou in staat om intenser in contact te komen met jezelf, je gevoel en je lichaamsdelen. Anderzijds geeft het jou rechtstreeks zelfliefde doordat je jezelf en jouw gevoelens letterlijk lichamelijk omarmt.

Probeer voor elke Sweet Soulsation-les een kleine massage te doen. De all-over body massage is ook sterk aangewezen om toe te passen net voor het slapen gaan. Je zal gemakkelijker rust vinden en een langere nacht tegemoet gaan.

MEDITATIE: innerlijke kracht

In deze oefening ga je op reis in jouw innerlijke zelf. Start een ontdekkingsreis naar jouw meest belangrijke organen en beleef een sterkere band met jouw functionele lichaam. De innerlijke glimlach is jouw energetisch voertuig. Neem waar wat er op jouw pad komt en ervaar hoe mooi je bent vanbinnen. 

In- en uitademen in verschillende chakra’s

In deze video staan we even stil bij onze ademhaling. Aandacht bieden aan je ademhaling is belangrijk voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Wanneer je in een rustige positie een goede ademhaling terugvindt ga je deze ook beter hanteren tijdens meditaties (deep soulsations) en de lichaam- en dansoefeningen. (Sweet Soulsations).

Het beste ritme vind je door 4 trage tellen in te ademen en 8 tellen uitademen. Dit kan je doen ter hoogte van je hartchakra maar in vele gevallen heb je baat om ook in de onderliggende chakra’s te ademen.

 Leer jezelf ACTIEF kennen en invoelen 

Sweet Soulsations

 VERGEET NIET OP HET + TEKEN TE KLIKKEN !! 

LES 1 WORTELCHAKRA

 LES 1 : WORTELCHAKRA

DEEL 1: In verbinding met je wortelchakra

Het wortelchakra bevindt zich aan de basis van de wervelkom. De energieën ervan bewegen zich naar de voorzijde van het lichaam en draaien rondom het bekken en de geslachtsorganen. De invloed ervan strekt zich zowel omhoog naar het lichaam, om levenskracht te schenken, als naar beneden naar de benen, om steun te geven. Het wortelchakra is de ontvanger van de subtiele energieën van de aarde. 

Het wortelchakra is de basis voor onze meest instinctieve drijfveren. De drijfveren om te eten, te verzamelen, te paren, veilig te zijn en te beschermen. Het is tevens de plaats waar waar de energetische oorsprong van de seksuele energie zit. Voor een vrouw is dit het ‘ontvangende chakra’; de plaats waar de mannelijke energie bij haar binnenkomt of waar de seksuele vereniging voltooid wordt.

DEEL 2: Beweeg in verbinding met je wortelchakra

Dansen vanuit de wortelchakra is dansen met de aarde. De basis van het wortelchakra stuurt energie naar binnen en naar buiten, omhoog en naar beneden.

Door deze energie in een liggende acht te sturen bereik je een stuwende kracht in je bekken die aanleiding geeft om de bovenliggende energieën beter te doen stromen.

DEEL 3: Dans in verbinding met je wortelchakra

Door bewuster je aandacht in je wortelchakra te brengen en te dansen in die liggende acht zal je veel sterker je externe energie gewaar worden dewelke opnieuw jouw innerlijke energie versterkt. Het kan zijn dat je hiervan niet meteen bewust wordt maar je onderbewustzijn wordt hierin intens geprikkeld. Wanneer we later naar de meditatie-oefeningen overgaan zal je beter begrijpen en voelen hoe deze liggende acht jouw innerlijk bekken gezonder maakt.

 

VOORDELEN VAN GEZONDE STROMING IN WORTELCHAKRA

☀️ optimale gronding zorgt voor een stevige basis voor jouw lichaamsevenwicht.

EXTRA OEFENING : VERSTERK de gronding door jezelf als BOOM te zien met WORTELS die telkens dieper vertakken doorheen de aarde. Haal de aardse energie naar boven. Wanneer je dieper en dieper in de aarde doordrenkt met jouw wortels voel je de vloeibare en warme energie. Met een diepe inademhaling zuig je die energie naar boven doorheen je lijf. Doe deze oefening elke dag opnieuw en je wordt er telkens beter in! Eerst doe je er 10 minuten over, dan 5 en na enkele keer bereik je jouw doel op 1 minuut !

☀️ voeling en verbinding met jouw bron (3 gaatjes – later in de Juicy Soulsations zien we nog de kracht van onze baarmoederhals) verhoogt jouw vitaliteit, je levenskracht en je veerkracht. Van hieruit stuw je energie naar boven om de hogerliggende chakra’s te voeden

☀️ met de liggende acht cultiveer jij telkens jouw wortelenergie die nauw verbonden is met je seksuele energie: hier bepaal jij heel sterk jouw groei in de JUICY SOULSATIONS

LES 2: SEKSUELE CHAKRA

oHet tweede chakra, het seksuele chakra is een heilig voertuig en bevindt zich in de baarmoederomgeving. Dit chakra biedt verbeeldingskracht en creatieve impulsen. Hierin ontwikkel je jouw emotionele identiteit en kom je volledig in het ‘voelen’. Het is bovendien een seksueel energiecentrum dat een wereld van vreugde, vrijheid, verlangens en plezier omvat. Het is een veilige omgeving waarin creatieve energieën kunnen floreren en verbeeldingsrijke plannen tot ontwikkeling komen. Het is een geborgen en vertrouwde plaats waarin baby’s opgroeien. Het is een veilige schoot, een wereld op zich, waarbinnen je basisenergieën ongehinderd gedijen.

Het tweede chakra strekt zich uit tot aan de navel. De omgeving omvat de dunne en dikke darm, de baarmoeder, de nieren, de eierstokken en de eileiders. In energetisch opzicht onthult dit chakra de bekoorlijkheid van iemands ziel, het onschuldige zelf zoals het was voordat het gehard werd door de beproevingen van het leven. Heb je een sterke tweede chakra dan voelen anderen, bv je kinderen zich verzorgd en getroost. Anderzijds levert het jou een sterk helend vermogen op.

Bewegen in verbinding met jouw seksuele chakra zorgt ervoor dat je met veel plezier en zwoele energie leert dansen. Je komt op een sensitieve manier in contact met jouw pure buikgevoel, drijft deze energie op en van hieruit stroomt ze op naar hogere chakra’s. Het bevordert niet alleen jouw bewegelijkheid; ook jouw seksuele gezondheid verbetert door subtiel te werken op je bekkenbodemspieren.

Volg de video’s onderaan, train jezelf veelvuldig op de oefeningen en geniet in het derde deel van de exotische ritmes van Bachata en Kizomba.

VOORDELEN VAN GEZONDE STROMING IN HET SEKSUELE CHAKRA

 

☀️ een gezonde stroming in je bekken is de basis voor verandering en groei. Wanneer je hier flexibel bent ga je jou mentaal ook veel gemakkelijker ‘open’ zetten voor nieuwe ideëen. Jouw baarmoeder is als het ware jouw tweede brein; in vele boeken lees je dat het eigenlijk als eerste brein fungeert voor de vrouw. Hersenen en baarmoeder zijn energetisch heel sterk verbonden met elkaar en ondersteunen elkaar doorheen het endocriene systeem (hormonenstelsel). 

☀️ EXTRA OEFENING : Focus je aandacht met een ademhaling in je baarmoeder en je eierstokken; voel zowel bij de inademhaling de sensaties in je onderbuik als de warme gloed bij het uitademen vanuit deze regio. Ook hier baart oefening kunst !

☀️ de kleine rondingen zowel links als rechts en de sensuele invoeling hiervan zorgen hier voor de grootste cultivatie van seksuele energie! Veelvuldig trainen is de boodschap!

☀️ het belangrijkste voordeel is de training van jouw bekkenbodemspier. Een flexibele bekkenbodemspier zorgt voor een optimale ondersteuning van je bovenliggende vitale organen maar veel belangrijker voorkom je op termijn incontinentie op latere leeftijd.

☀️ gezonde stroming maakt een gezonder en leuker seksleven mogelijk

☀️ jouw innerlijke moeder is verweven in deze chakra. Bemoeder jezelf door hier emotionele kracht te putten en je moederwond te helen. 

 

LES 3 : ZONNEVLECHTCHAKRA

Het derde chakra, de zonnevlechtchakra is de kracht die je persoonlijke identiteit instandhoudt. Je ego ( je gevoel over wie je bent en wie niet) krijgt binnen deze energie vorm; ‘dit is wie ik ben’. Dit is wie ik wil zijn, dit is hoe ik gezien wil worden. Het derde chakra of de zonnevlecht heeft een energie van onderscheid en geldingsdrang. Het omvat het gebied van de navel tot aan de ribbenkast. Het beheerst meer organen dan elk ander chakra. Aan de rechterkant zitten de lever en de galblaas, aan de linkerkant de milt, de maag en de alvleesklier. In het bovenste deel van dit chakra zit de middenrif, terwijl naar achteren de nieren en de bijnieren liggen.

Deze organen hebben allen hun eigen ritme en fungeren als een krachtveld binnen het grote veld van dit chakra. Elk ervan levert zijn bijdrage om uit de oneindige hoeveelheid overgeërfde mogelijkheden een afzonderlijk individu te vormen. Alle organen hebben parallellen in je emoties. Als grote fabriek die alles afbreekt wat schadelijk is voor je systeem, fungeert de lever als een grote ‘warrior’, een boze strijder die opkomt uit zelfbescherming. Hier is doelgericht werken aan de orde. Als zuiveringsinstallatie die in je bloed gifstoffen kan onderscheiden, zijn je nieren het voorbeeld bij uitstek van angst en voorzichtigheid, van het onderkennen en elimineren van schadelijke invloeden. Zo zijn de bijnieren het voorbeeld bij uitstek van de paniekreactie die ervoor zorgt dat je in crisissituaties in actie komt. Het middenrif is het voorbeeld van rouwen over en afscheid nemen van dat wat uit je leven verdwijnt.

Buiten deze en vele andere emoties die verweven zitten in de functie van de organen wordt je identiteit ook bepaald door het gezin en de cultuur waaruit je komt. Het is een plaats waar je boodschappen van je ouders vastlegt en waar ook maatschappelijke verwachtingen worden ingeprent. Hier vindt zich als het ware een voortdurende strijd plaats tussen wie je bent, wie anderen willen dat je bent en wie je zou moeten zijn.

Bewegen in deze chakra maakt jouw zelfbewustzijn sterker. Je zelfvertrouwen krijgt een flinke boost en je kan jezelf beter uitdrukken vanuit jouw authentieke zelf. Herhaal veelvuldig onderstaande lichaamsbewegingen en ontdek nadien hoe de Samba en Afro-Braziliaanse ritmes jezelf tot jouw kern brengen. 

VOORDELEN VAN GEZONDE STROMING IN DE ZONNEVLECHTCHAKRA

 

☀️ In deze regio nemen we onbewust schaamte en schuld over van onze ouders. Deze hebben een grote invloed op ons innerlijke kind. We groeien ermee op. We cultiveren het met eigen overtuigingen en persoonlijke patronen. Indien je innerlijke kind gekwetst is ontwikkel je angsten, verslavingen en vermijdingsstrategieën. Heel je contact met je innerlijke kind door jouw innerlijke moeder-energie naar boven te stuwen. ‘Draag’ je kind en geef het wat het nodig heeft. 

☀️ Van hieruit ontwikkel jij jouw parel (DEEP SOULSATIONS) waarmee je intens contact met je emoties verkrijgt

☀️ jouw navel is je sterkste contact met de buitenwereld waarmee je je al dan niet verbindt. De energie achter jouw navel is jouw belangrijkste persoonlijke bedding. Het is de verzamelplaats van al jouw krachten, jouw thuisbasis.

☀️ EXTRA OEFENING : leg jezelf neer en ontspan. Leg 1 hand op je kruin en 1 hand op je navel, voel in en ontdek hoe deze energetische verbinding het contact met je authentieke zelf versterkt.

LES 4: HARTCHAKRA

 Het vierde hartchakra maakt zijn reputatie waar. Mensen met een goed ontwikkeld hartchakra zien, horen en voelen andere heel gemakkelijk aan doorheen de filter van het hart en beoordelen dingen naar de mate van liefde die ze bezitten. Hun energie gaat uit naar anderen en ze streven naar een hartsverbinding. Iemands wiens hartchakra dominant is, wordt meer door het hart geleid dan door het hoofd, meer door gevoelens dan door gedachten, meer door liefde dan door logica.

Naast het hart behoren ook het hartzakje (vlies dat het hart beschermd), de thymus en de longen tot deze vierde chakra. Het hartchakra is de kelk van vreugde en verdriet. Vele inheemse culturen menen dat het denken zijn oorsprong vindt in het hart en niet in de hersenen. Volgens onderzoek beschikt het hart wel degelijk over een zenuwstelsel dat onafhankelijk van de hersenen beslissingen neemt, bijvoorbeeld om sneller of langzamer te kloppen. Bijgevolg worden alle verbonden organen meegetrokken in het hartrime van ieders individu. Wellicht worden we veel meer door ons hart bestuurd dan door onze hersenen dan we ons realiseren.

Bewegen in deze chakra brengt de kern van jouw energiestroom in balans. Ademen in de borst, je hart een stem geven, ruime bewegingen met je bovenlichaam brengen jou intenser in contact met jouw sociale identiteit. Je kan jezelf empathischer opstellen jegens de andere, sneller verbinding vinden en een vorm van vrijheid voelen vermits jouw hart vervuld wordt met zuurstof, liefde en genot.

Let op de houding van je bovenlichaam, geef het jouw stem, jouw gevoel, jouw ziel en neem waar wat deze bewustwording doet in je dagelijks leven. Kijk en voel ook hoe anderen praten met hun hartchakra. Je kan er heel veel uit aflezen.

Herhaal regelmatig de oefeningen en dans de bewegingen in de 3de video vanuit je eigen trotse vrouwelijke gevoel.

VOORDELEN VAN GEZONDE STROMING IN HET HARTCHAKRA

 

☀️ Jouw hart is de bron van leven en liefde. Cultiveer jouw hartenergie met een gezonde stroming om zowel de onderliggende als bovenliggende chakra’s te helen. 

☀️ hoe meer je van je naasten houdt hoe meer je van jezelf houdt en omgekeerd. Oordeel niet maar zet je hart open voor anderen en voor jezelf. Het is jouw magische poort naar een rooskleurig leven. Hier is de WET VAN DE AANTREKKINGSKRACHT het grootst. Jij bent de beheerder van potentiële magie.

☀️ EXTRA OEFENING : mediteer met je hart. Zit ontspannen neer in een kleine ruimte en visualiseer een groot roze hart in jouw hartchakra. Maak het reuzegroot door te spiralen in jouw roze hart. Straal jouw hartenergie uit in heel de kamer en absorbeer het vervolgens terug in heel je lijf. Je krijgt hier een heel grote gezonde portie zelfliefde en vrolijke energie van. Het maakt je dolgelukkig. 💗

LES 5: KEELCHAKRA

 

Het vijfde keelchakra is de generator van onze expressie. Het Keelchakra wordt wel de heilige graal van de de chakra’s genoemd, omdat het informatie bevat van alle chakra’s. Energieën van het zesde en zevende chakra dalen via de keel af naar de romp, terwijl energieën van de basis – de baarmoeder, de zonnevlecht en het hart – via de keel opstijgen naar het hoofd.

De schildklier die met zijn afscheidingen de stofwisseling beheerst, valt onder het keelchakra. Links van de keel zijn de energiebanen katabolisch van aard waarin energie wordt afgebroken; rechts zijn de energiebanen anabolisch van aard waarin de opbouw en synthese van de energie plaatsvindt. In het midden wordt een evenwicht nagestreefd tussen de katabolische en anabolische processen van de stofwisseling. 

Als persoon ben je heel vaak ofwel een spreker ofwel een luisteraar. Het is van belang om een gezond evenwicht te zoeken. Je stem laten horen is een anabolisch proces; je verbindt dingen met elkaar en brengt ze tot uitdrukking. Luisteren en dus je mond houden is een katabolisch proces; je ontvangt en assimileert.

In onderstaande video’s volgt een oefening om je authentieke ik meer stem te geven. Door herhaaldelijke de oefening te doen zal je leren om meer bevestiging te leggen in jouw expressie en bovendien negatieve gevoelens zoals pijn een stem geven. 

De 2 de video geeft opnieuw een overzicht van nek en schouderoefeningen. In de 3de video gaan we niet dansen maar onze emoties met een stemklank en kleine bewegingen in balans brengen.

LES 6: 3 de OOG CHAKRA

Binnen dit zesde energiecentrum liggen de oren, de ogen, de hypofyse, de hypothalamus en onze hersenen (deze klieren alsook de bovenkant van onze hersenen zijn tevens verbonden met het zevende chakra).

Het zesde chakra is et centrum van het waarneming en het ‘licht’ die we waarnemen zorgt ervoor dat we helder zien. Alles om ons heen laat indrukken achter in ons innerlijk oog, ook wel het derde oog genoemd. Het is een plaats waar we bewust worden van hoe we onze innerlijke waarneming laten beïnvloeden. Onze innerlijke gedachten hebben hebben een sterke invloed op ons lichamelijk welzijn en beïnvloed onze hormonen en alle endocriene klieren.

In het derde-oog chakra neem je een gevoel waar van jezelf te kunnen overstijgen waarin je een paranormaal gevoel kunt waarnemen dat zich in andere dimensies van tijd en ruimte uitstrekt. Deze regio stemt ons af op energieën die subtieler zijn dan dat onze normale zintuigen kunnen waarnemen. Tijdens meditatie kan je hier veel gemakkelijker contact mee maken.

Individuen die een geniaal denkvermogen bezitten en sterk zijn aan de intellectuele kant van dit chakra negeren vaak de paranormale kant ervan. Hun denkvermogen is zo intellectueel, zo een magisch instrument, dat ze een minder bekende maar nog veel verbijsterende magie niet herkennen of benutten. Vaak schuilt hier het gevaar om niet gebalanceerde energieën in het derde chakra te uiten in het 6de chakra via een veel te sterk ego in de vorm van jaloezie, angst, hebzucht of machtsspelletjes.

Onze HYPOFYSE is mede verantwoordelijk voor onze lichamelijke en psychologische groei. Hier worden hormonen geproduceerd en gereguleerd en heeft tevens een invloed op onze schildklier en bijnieren. Als we goed afgestemd zijn op onze persoonlijke waarde, onze innerlijke kennis, onze intuïtie, ons vertrouwen en onze creatieve verbeelding laten werken dan werkt deze klier goed.

Dansen met de ogen gesloten laat toe om sneller en intenser contact te maken met je lichaam. Tevens laat je hierdoor de voorkant van je hersenen waarin het denk en spraakvermogen voornamelijk zit gemakkelijker los en laat je jezelf in je onderbewustzijn en in je lichaam zakken.

In onderstaande video kan je oefenen op het in elkaar vloeien van de 6 onderliggende chakra’s door geblinddoekt contact te maken met deze energiecentra tijdens het dansen. We starten met ritmische lichaamsbewegingen in onze wortelchakra en gaan telkens meer en meer in verbinding met de hogerliggende chakra’s. Probeer eerst deze video te volgen met de ogen gesloten, vervolgens kan je ook een sjaaltje omdoen of een slaapmasker opzetten.

LES 7: het KRUINCHAKRA

Wanneer je mediteert kan je verbinding maken met de kosmos door je aandacht naar de hemel, de ruimte boven je kruin te brengen . Je voelt dan de eenheid met het rijk van je geest. Personen die hierin sterk ontwikkeld zijn hebben een open kruinchakra in harmonie met de onderliggende chakra’s. Je dient hiervoor ook een sterke gronding te voelen die je ontwikkelt in je eerste drie chakra’s. Doe je dit niet dan riskeer je een zogenaamde kundalini psychose. Je verkeert dan in gelukzaligheid zonder met je 2 benen op de grond te staan. Indien je sterk gegrond bent loop je hier geen risico; no worries !

Wanneer je jouw kruinchakra opent krijg je een vredig en vreugdevol gevoel; je maakt een connectie met je hogere wijsheid. Je ontdekt een schat aan helderheid en een verrijking van het zelfbewustzijn dewelke een invloed heeft op je mentale denkvermogen, je persoonlijkheid en zintuigelijke waarnemingen. Je komt in een status van tevvredenheid zonder ene conditie. Via meditatie verdiep je in je verbondenheid met het universum. Energiewerk doet dat ook. Dansen is immers ook een vorm van meditatie waarin je verbinding vindt met je lichaam, je ziel en je bewustzijn. Sluit je je ogen en ga je volledig op in het moment dan kom je ritmisch terecht in je onderbewustzijn.

De chakra’s beheersen het endokriene stelsel. Dus wanneer je je chakra’s in balans brengt, breng je tevens je hormonen in balans; deze zijn op hun beurt verweven met de functie van je organen waaraan emoties verbonden zitten. Door de energiestroom in je chakra’s te bevorderen beïnvloed je tevens jouw emoties. Als je je chakra’s regelmatig zuivert door energiewerk en via dans in harmonie brengt dan zul je merken dat het effect cumulatief is in heel je welzijn en lichaamsgevoel.

Omdat chakra-energieën zo concreet zijn zoals hierboven omschreven is je aandacht erop richten en invoelen hoe de energiestroom voelt een manier om je vermogen te versterken jezelf en je emoties in balans te brengen. Door je aandacht erheen te brengen en je handen te bewegen op de verschillende chakra’s kan je de energie in je lichaam voelen stromen.

Wanneer je jouw kruinchakra opent en licht vanuit het universum binnenhaalt kan je je jouw energie transformeren in een helende kracht. De tegenoverliggende punten langs je ruggengraat helpen jou om je chakra’s te omarmen en nog intenser bewust te worden van je intern lichaamsgevoel. Door te dansen prikkel je deze punten en bevorder je jouw energiestroom op betreffende plaatsen. Het lokale bewustzijnsgevoel brengt jou nog meer in een ontspannen extase-gevoel van eenheid met jezelf, je ziel en je geest.

VIDEO’s WORDEN WELDRA GELADEN !

 

Inspiraties

Ervaar en leer hoe je vanuit verschillende energieën een beter inzicht krijgt in jezelf, je lichaam, je relatie, je gezin en jouw seksualiteit. Per thema vind je hier onderaan een 4 of 5 tal inspiratiesessies. KLIK op de TITEL om naar de bijhorende video te gaan of volg ons wekelijks via de facebook Love Travel Dance – academy waarin je je GRATIS lid kunt maken.

Examenstress

Examenstress

Seksuele opvoeding

Seksuele opvoeding

Tantra: uitwisseling seksuele energie

Tantra: uitwisseling seksuele energie

Vrij met water en vuur

Vrij met water en vuur

Zeg JA

Zeg JA

Omarm je innerlijke moeder !

Omarm je innerlijke moeder !

Killing me softly

Killing me softly

TRAINING Sensuele Energie

TRAINING Sensuele Energie

Sex is a sacred art

Sex is a sacred art

Sensuele energie en emoties

Sensuele energie en emoties

Grootste voorwaarde

Grootste voorwaarde

Inner Freedom !

Inner Freedom !

Relationele groei begint bij jezelf!

Relationele groei begint bij jezelf!

Relationele energie bepaalt 80% van je dag

Relationele energie bepaalt 80% van je dag

Moeheid en vermoeidheid

Moeheid en vermoeidheid

Persoonlijke vrijheid en geluk

Persoonlijke vrijheid en geluk

Thoughts become things

Thoughts become things

Samen in balans

Samen in balans

In balans met het universum

In balans met het universum

HOE breng je energie in balans ?

HOE breng je energie in balans ?

ENERGIE IN BALANS

ENERGIE IN BALANS

Kwetsbaarheid is de sleutel tot verbinding

Kwetsbaarheid is de sleutel tot verbinding

Lichaamsbeeld en lichaamsliefde

Lichaamsbeeld en lichaamsliefde

De kracht van ons aanbod

De kracht van ons aanbod

Dans jezelf in balans

Dans jezelf in balans

Lichamelijke energie

Lichamelijke energie

Belangrijk in een relatieconflict

Belangrijk in een relatieconflict

Wat zijn jouw hoogste waarden?

Wat zijn jouw hoogste waarden?

De man (in ons)

De man (in ons)

Mannelijke energie

Mannelijke energie

Sensitief zijn

Sensitief zijn

Hoe verbinden met je vrouwelijke energie

Hoe verbinden met je vrouwelijke energie

De invloed van onze cyclus

De invloed van onze cyclus

8 maart : internationale vrouwendag

8 maart : internationale vrouwendag

Yin energie

Yin energie

YinYang balans

YinYang balans

The Best of Breasts

The Best of Breasts

In contact met je erotische energie

In contact met je erotische energie

Balans in bed !

Balans in bed !

Innerlijke kracht helpt jou om angsten te overwinnen

Innerlijke kracht helpt jou om angsten te overwinnen

Voed jouw innerlijke kracht !

Voed jouw innerlijke kracht !

Innerlijke kracht; jouw thuisbasis

Innerlijke kracht; jouw thuisbasis

Luister naar de stem van het kind

Luister naar de stem van het kind

Samengestelde gezinnen; een complex gegeven

Samengestelde gezinnen; een complex gegeven

Familieruzies

Familieruzies

Leer jij ook veel uit je family vibes?

Leer jij ook veel uit je family vibes?

Welke orgasmes voelen voor jou het leukst?

Welke orgasmes voelen voor jou het leukst?

BodyMindSoul in balans

BodyMindSoul in balans

Tips rond masturberen

Tips rond masturberen

Hoe houden we de vonk erin?

Hoe houden we de vonk erin?

Liefde is geven en nemen; seks ook ?

Liefde is geven en nemen; seks ook ?

Hoe versterken we onze sensuele energie?

Hoe versterken we onze sensuele energie?

Algemeen welzijn versus seksueel welzijn

Algemeen welzijn versus seksueel welzijn

Relationele versus sensuele energie

Relationele versus sensuele energie

Sensuele energie: ontwaken en bewustzijn

Sensuele energie: ontwaken en bewustzijn

Ontmoet de ont-moeting

Ontmoet de ont-moeting

Omgaan met frustraties

Omgaan met frustraties

Erkennen en versterken

Erkennen en versterken

Bewustzijn en fases

Bewustzijn en fases

Voel waar energie zich verbindt

Voel waar energie zich verbindt

Creëer jouw energie

Creëer jouw energie

Transformeer jouw energie

Transformeer jouw energie

Erken jouw persoonlijke energie

Erken jouw persoonlijke energie

Wees bewust van jouw persoonlijke energie

Wees bewust van jouw persoonlijke energie

Love Travel Dance

Blijf op de hoogte!

Meld je aan om alle nieuwigheden over Love Travel & Dance in je mailbox te ontvangen.